وبلاگ

توضیح وبلاگ من

دانلود فایل پایان نامه با فرمت word : مطالب پژوهشی درباره : رژیم بین المللی محیط ...

 
تاریخ: 28-09-00
نویسنده: فاطمه کرمانی

این ذرات بدلیل قطر بسیار کوچک ،توسط جریان هوا در سرتاسر مجاری ریوی انسان پراکنده شده و مواد شیمیایی همراه خود را مستقیماً در آنجا پخش می نماید.

    • ذرات گرد وغبار(Dust) با قطر بیشتر از ۱۰ میکرون:

این ذرات درسطح جدار بافتهای مخاطی تنفسی فوقانی ته نشین شده و توسط حرکات موجی شکل پرزهای مخاطی و توسط عکس العملهای تنفسی نظیر:سرفه و عطسه به بیرون رانده می شوند. دراین بخش ما ابتدا در فصل اول به چیستی، ماهیت وتعاریفی از ریزگردها می پردازیم. درفصل دوم علل پیدایش ریزگردها مورد بررسی قرار می گیرد ودرفصل آخر به آثار زیانبار ریزگردها می پردازیم.
فصل اول ریزگردها
ریزگرد، ذرات معلق کوچک اعم از جامد و مایعی است که در هوا یافت می شوند. درحقیقت این نوع از آلودگی هوا شامل هر نوع ماده شناور در هوا می شود. این ذرات و مواد شناور شامل گرد و غبار و دود و ذرات قابل رویت تا ذرات ریز میکرونی دیگر می شوند. محتوای این ذرات نیز از شن­های درشت تا فلزات گوناگون، باتوجه به جغرافیای محل و مشخصات خاک­ها و محیط جغرافیایی را متغیرند. در علم آلودگی هوا گاهی تحت عنوان «آئروسل» از آنها یاد می شود (اسپیدینگ، ۱۳۷۱، ۲۲). و منظور از آن پراکنده شدن یک ماده جامد یا مایع در هوا است (اسپیدینگ،پیشین،۲۳). پدیده های گردوغبار رخدادهای طبیعی هستند که بطور گسترده در نواحی خشک ونیمه خشک جهان،به ویژه در عرض های جنب حاره ای رخ می دهند.طوفان های گردوغبار درمناطق خشک ونیمه خشک به طور عمده متاثر از شرایط اقلیمی هستند(تگان ،۲۰۰۴). پدیده گرد و غبار یکی از بزرگترین مشکلات محیطی در نواحی مشخصی از جهان هست این در حالی است که بیشترین گرد و غبار موجود در جو با منشا ذرات ریزدانه اتفاق می افتند و این ذرات در مناطق خشک و نیمه خشک جهان از فراوانی بالاتری برخوردار می باشند( طاووسی، ۱۳۸۹). گرد وغبار به عنوان یکی از آلاینده های محیط زیست می تواند تاثیرات مخربی بر محیط داشته باشد .از آنجایی که فراوانی این پدیده به ویژه با منشا برون مرزی پدید های جدید محسوب می شود و تاثیرات آن در چند سال اخیر بیشتر دیده شده به همین دلیل هنوز به تاثیرات همه جانبه آن پی برده نشده است . گردوغبار هواکه دراصطلاح هوا شناسی به آن Dust haze می گویند،ذرات خاک معلق درفضای نزدیک زمین است ودرنوع حاد آن کاهش شدید دید افقی، لغوپروازها، افزایش بارترافیکی، وازهمه مهمتر به خطرانداختن سلامت انسان ها وتشدید بیماری های تنفسی رامنجر می شود. در توزیع جهانی غبار از کمربند نام برده می شودکه این کمربند جغرافیایی درنیمکره شمالی واقع شده است واز شمال افریقا تا چین گسترده شده است.درخارج ازاین کمربند پوشش غبار کم است.بطورکلی منابع عمده غبار درسرزمین های کم ارتفاع وکم باران وبا بارش کمتراز۲۵۰ میلیمتر سرچشمه می گیرد (وانگ، ۲۰۰۶). اکولوژیست­ها، سیستم­های ساده و کمتر پیچیده مانند نواحی بیابانی و نیمه بیابانی را حساس­تر و آسیب پذیر تر از سیستم های پیچیده می دانند. به دیگر سخن، سیستم های کمتر پیچیده ناپایدار تر، آسیب پذیرتر و دارای آثار خارجی محسوس­تر در برابر هر تغییر جزئی اند. دستکاری های انسانی از طریق ساده کردن اکوسیستم­های تالابی، جنگلی و رودخانه ای موجود در مناطق بیابانی در کنار تغییرات اقلیم منجر به بروز برخی از مشکلات ازجمله گسترش پدیده ریزگردهامی شود. سالانه بین ۰.۵ تا ۵ میلیارد تن ذرات معلق توسط توفان های گردوغباری به نقاط دیگر جهان منتقل می شود. بیش از۷۰ درصد از توفان های گردوغباری به توفان هایی که ازبیابان های افریقا منشا می گیرد، نسبت داده می شود(پروسپرو ولمب،۱۰۲۵،۲۰۰۳).  منشاء افزایش این ریزگردها در هوا نیز گوناگون بوده و ممکن است منشأء طبیعی یا مصنوعی داشته باشند.( اسپیدینگ، پیشین،۲۴). فعالیت­های انسانی نظیر کشاورزی تا فوران آتشفشان، کویر زایی، طوفان و نظایر آن را شامل می شود( بوتکین، ۱۳۸۲،۴۶۳). ترکیبات کانی شناسی گردوغبار نیز متاثر از ویژگی زمین شناسی آنهاست(سینگر وهمکاران،۴۴،۲۰۰۳).
غبار عبارت است از افزایش ذرات جامد معلق درجو به طوری که موجب تیرگی هوا شده ومیزان دید افقی یا دید عمودی کاهش یابد. جو زمین درتعامل دائم با خشکی ها وخشکی ها واقیانوس ها بوده وعملا ً جوپاک بدون محتوای ذرات معلق جامد وجود ندارد. لازمه تشکیل ابر وجود برخی ازاین ذرات درهواست. غبار مانند هر متغییر دیگری درجو اگر از محدوده ای فراتر رود یک حادثه غیرمترقبه جوی وخسارت زا وخطرناک خواهد بود(آسودار، ۱۳۹۰:۱۳۰۱).
براساس توافق سازمان هواشناسی جهانی هرگاه در ایستگاهی سرعت باد به ۱۵ متر بر ثانیه تجاوز نماید ودید افقی به علت گردوغبار به کمتر از یک کیلومتر برسد طوفان گردوخاک گزارش می شود(بازرگان،۱۳۶۵:۴۹).
طوفان گردوخاک عبارت است از بادی که مخصوص نواحی خشک ونیمه خشک بوده وبر اثر وزش آن، ابر متراکمی از گرد وغبار در فضا ایجاد می شود. تراکم این ابر غبارآلود آنقدر زیاد است که جلوی دید را کاملاً گرفته وارتفاع آن تا ۳۰۰۰ متر می رسد. در چنین حالتی در هر کیلومتر مکعب هوا، حدود۴۰۰۰ تن غبار وجود دارد(بوشر،۱۳۷۳:۸۷).
شکل۱- کمربند توزیع جهانی گردوغبار
براساس پروتکل WMO ، پدیده گردوغبار چهارنوع است:

    • غبار شناور: این غبارها در مسافتی بسیار دورتر از محل مشاهده شکل می گیرند وافق دید تا ۱۰ کیلومتر بیشتر نیست.
    • طوفان غباری: بادهایی قوی بوده که با خود مقدار زیادی ذرات غبار بلند کرده وتوان دید بین۲۰۰ تا ۱۰۰۰ مترکاهش می یابد.
    • طوفان غباری شدید: بادهای بسیار نیرومند با توان بلند کردن مقادیر زیاد ذرات غبار که توان دیدرا تاکمتر از۲۰۰ مترکم می کند.
    • غبار وزشی: از نزدیک محل مشاهده برخاسته، توان دید بین یک تا۱۰ متر کاهش می یابد(آسودار، پیشین،۱۳۰۱).

شکل۲- فرایند تشکیل گردوغبار
فصل دوم علل پیدایش ریزگردها
مقدمه
پدیده بیابان زایی ناشی از دوعامل طبیعی وعامل انسانی است. وجود جریان های فوقانی گرادیان فشار هوا درسطح زمین وهمراهی خط ناپایدارسطوح فوقانی، فقر پوشش گیاهی منطقه، جهت غالب وزش باد درمنطقه، تغییر اقلیم وخشکسالی شدید وسست شدن خاک آن مناطق از عوامل مؤثر بر ایجاد گردوغبار می باشند.
پدیده گردوغبار در اثر فرسایش خاک که بسته به پوشش زمین ویا سرعت باد واندازه گیری ذرات خاک، مواد به سه صورت غلتان، جهشی،معلق جابجا می شوند. ذرات متوسط به صورت مجموعه ای از پرش ها به جلو حرکت می کنند این ذرات به هوا بلند شده ومعمولاً ۴ برابر ارتفاعی که به هوا بلند می شوند به جلو رانده می شوند. اما ذرات بسیار ریز مانند سیلت ورس به علت سبک بودن تا ارتفاع زیادی از سطح زمین بلند شده ومدت زیادی در هوا به صورت معلق باقی مانده وپس از طی مسافت طولانی فرو می نشینند(علیجانی،۱۳۸۱:۴۸). اثرات ریزگردها بخصوص در دوره های گرم سال ممکن است تا فاصله ۴۰۰۰ کیلومتری از منبع اصلی تداوم داشته وسبب بروز خسارات فراوانی در زمینه های کشاورزی، صنعتی، حمل ونقل وسیستم های مخابراتی گردد( امیدوار،۱۳۸۳:۴۳)
مطالعات ژئوشیمیایی وکانی شناسی ذرات گردوغبار نشان داده است که ترکیب اکسیدهای اصلی ریزگردها معمولاًدر تمام نقاط دنیا سیلتی رسی می باشد که sio2-AL2O3-Fe2o3-Cao-Mgo-K2O ترکیب اصلی آن می باشد. بیشترین غلظت اکسیدهای اصلی همراه با ذرات PM10 وعناصر وفلزات سنگین با PM2.5 می باشد.
ترکیب ذرات گردوغبار را می توان در سه گروه کانیایی خلاصه کرد:
۱-گروه کربنات ۲-گروه سیلیکات ۳- گروه رس. مهمترین اشکال تشکیل دهنده ی ذرات گرد وغبار کروی، نامنظم ومنشوری هستند( رئیس پور،۱۳۷۰:۶۴).
شکل۳- نقشه اندازه ذرات گردوغبار در خاورمیانه
مهمترین عناصر سنگینی که ذرات گردوغبار با خود حمل می کنند؛ جیوه، سرب، سلنیوم، مس، منگنز، نیکل، وانادیم، آرسنیک، روی، اورانیوم می باشد که در مبحث مربوط به عوارض ریزگردها آثار مخرب آن توضیح داده می شود.
پدیده های ریزگردها رخدادها طبیعی هستند که بطور گسترده در مناطق ونیمه خشک جهان، به ویژه در عرض جنب حاره ای رخ می دهند طوفان های گردوغبار در مناطق خشک ونیمه خشک به طور عمده از شرایط اقلیمی هستند
Tegan,2004:59)). دلایل متعددی برای پدیده گردوغبار ذکر شده که ازجمله این موارد عوامل تشکیل وگسترش بیابان ها می باشد ازجمله می توان به؛ مدیریت نامناسب منابع آب، کمبود بارندگی، خشکسالی وخشک شدن تالاب ها اشاره کرد.(Ding et al,2005:103)

(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))

ذرات گردوغبار مخلوط پیچیده ای ازمواد معدنی مختلف می باشد که دارای خصوصیات مختلفی از یکدیگر می باشد. عوامل موثر برپدیده گردوغبار، وضعیت زمین(جنس ورطوبت خاک،پوشش گیاهی،تاثیرکوهستان)،مهارآب های سطحی (ایجادسد،انحراف مسیر رودخانه،برداشت بی رویه)، شرایط جوی( خشکسالی،وجود زمینه های مساعد،وزش بادهای شدید روی بیابان، حرکت صعودی هوا،وجود جریان های فوقانی) می باشند. پروفسور دینگ دلایل متعدی را برای پدیده گردوغبار عنوان نمود ازجمله این دلایل می توان به تغییر اقلیم،کمبود بارندگی،وقوع خشکسالی، کاهش پوشش گیاهی وتخریب وعدم مدیریت مناسب منابع آبی اشاره نمود، که منجر به وقوع بیابانزایی وتشدیدگردوغبار می شوند (دینگ،۲۰۰۵:۱۳۰۹ ).
پژوهشگران تاثیر تغییرات اقلیمی منطقه ای بروقوع طوفان های گردوغبار را بسیار مهم می دانند. دمای بالا هوا، بارندگی کم ، پوش گیاهی ضعیف، اختلالات آب وهوایی، تغییر پوشش گیاهی زمین در نتیجه فعالیت های انسانی وسرعت زیاد باد مهمترین شرایط وقوع طوفان های گردوغبار هستند.
ذرات معلق به طور کلی از دو طریق تشکیل می شوند: ۱- از تجزیه و هم پاشی تکه های بزرگ مواد. ۲- از تراکم وتجمع ذرات کوچکتر شامل مولکول. پراکنده شدن ذرات گردوغبار نیز از جمله مراحل طبیعی است که مستقیماً ذرات گردوغبار را وارد اتمسفر می کنند که می توان آنها را در دسته اول قرار داد. ذرات معلقی که بدین طریق مستقیماً وارد اتمسفر می شوند، خواه از منابع طبیعی یا از منابع مصنوعی حاصل شده باشند، ذرات معلق اصلی نامیده می شوند. میزان ذرات معلق حاصل از منابع مصنوعی به اتمسفر حدود ۹۲ میلیون تن در سال می باشند. کل ذرات معلق منتشره تقریباً ۵۰.۲ درصد ذرات معلق ثانویه و۴۹.۸ درصد ذرات معلق اولیه می باشند. بنابراین منابع طبیعی بطور عمده بر منابع مصنوعی غالب هستند (۸۸.۶ درصد درمقابل ۱۱.۴ درصد). براین اساس با اختصاص این درصدآلودگی به منابع طبیعی، جایگاه مهم آلودگی توسط گردوغبار آشکار خواهد شد(کیانیان،۱۳۹۰:۱۳۱۵).
شکل۴- انتشارات جهانی مواد معلق
برخی پژوهشگران نظرات متفاوتی راجب نحوه تشکیل ریزگردها ارائه نموده اند از جمله:

    • پژوهش های لی وهمکاران نشان داده که تعداد روزهای با طوفان گرد وغبار کمتر از تعداد روزهای بادی در مونگیای چین است واین نشان می دهد که پیدایش وشدت این طوفان ها علاوه بر این که متاثر از شرایط اقلیمی مانند سرعت باد است، متاثر از ویژگی های سطح زمین مثل پوشش گیاهی ، مقدار رطوبت خاک و غیره است .(Liu et al., 2003)
    • یوشنکو براین عقیده است که تغییرات اقلیمی منطقه ای نقش مهمی بروقوع طوفان های گردوغبار بازی می کنند آنها نشان داده اند که دمای بالای هوا،بارندگی کم،پوشش گیاهی فقیر وسرعت زیادباد،شرایط مساعد برای وقوع طوفان های گردوغبار هستند( یوشینو،۲۰۰۴:۸۹).
    • آرئوسلها ذرات کوچک معلق موجود در جو هستند که حمل آنها توسط باد صورت می گیرد.غلظت وماندگاری این ذرات خود به عوامل مختلفی بستگی دارد،عامل سرعت باد عامل اصلی سرعت انتقال آنها در محیط است وعوامل اقلیمی دیگر مثل باران می تواند باعث شسته شدن آنها ازمحیط شود( ماچر وپاور،۲۸۷: ۲۰۰۸).

بی توجهی کشورهای عرب به کنوانسیون بیابان زدایی خصوصا ناتوانی دولت عراق برای بیابان زدایی وبرخوردبا این پدیده، خشک شدن هورها وازبین رفتن پوشش گیاهی درجنوب عراق، همچنین عدم توجه کافی کشورهای خاورمیانه به مباحث توسعه پایدار وبیابان زدایی از عوامل تجدیدپذیری این پدیده است(کریمی وهمکاران، ۱۳۸۹:۹۶).
ریزگرده ذرات معلق در جو هستند که قطرآیرودینامیک آنها خیلی کوچک شده است ومی توانند مدت زیادی درجو معلق بمانند. ته نشینی ریزگردها وغبار باسرعت کمی صورت می گیرد مدت تعلیق آنها بستگی به عوامل متعدد اقلیمی داردازجمله عوامل جوی،سرعت باد،پوشش گیاهی ،جهت باد،گرماو… رامی توان نام برد. باتوجه به مطالعات صورت گرفته دراین راستا منشا این ذرات می تواند محلی یا غیرمحلی باشد. عوامل درون منطقه بخصوص درکلان شهرها درتجدید این پدیده بسیار موثرهستند. ازجمله دود حاصل ازماشین آلات،کارخانجات صنعتی،قطع درختان درنزدیکی شهرها،آتش سوزی های عظیم و…تحقیقی درایتالیا نشان داده که دود حاصل از ترافیک وسایل نقلیه درافزایش غلظت گردوغبارموثر است. برطبق این تحقیق دود ترافیک ۹ درصد غلظت ۱۰ pm را افزایش داده است. این مسئله باعث شده است ترکیب شدن اکسیژن باذرات اتمسفر ۳.۵ برابر کمتر ازحالتی که فضا فاقد ذرات گردوغبار باشد، شود وبا دود حاصل از صنایع کارخانجات مثل کروک ومس وآهن ومنگنز رابطه مستقیم دارد.همچنین افزایش ازن در غلظت ها باعث افزایش مرگ ومیر می شود( ایتانا وهمکاران،۲۰۱۱). از دیگر عوامل افزایش غلظت گرمای هواست.مطالعاتی که درشهر لاس وگاس امریکا صورت گرفته نشان داده که غلطت ذرات۱۰pm در روزهای تابستان به مراتب بیشتر از زمستان است( درایک وبرندا،۲۰۱۰:۱۷۸).
یکی دیگر از دلایل ایجاد پدیده گردوغبار فرسایش خاک است که بستگی به پوشش گیاهی، سرعت باد،اندازه ذرات خاک دارد که ذرات خاک به سه روش غلتان،جهشی ومعلق جابجا می شوند.ذرات متوسط به صورت مجموعه ای از پرش ها به جلو حرکت می کنند،ذرات مذکور به هوا بلند شده ومعمولا ً ۴ برابر ارتفاعی که به هوا بلند می شوند به جلو رانده می شوند.اما ذرات بسیارریز مانند ذرات رس وسیلت به علت سبک بودن تا ارتفاع زیادی ازسطح زمین بلند شده ومدت زیادی در هوا به صورت معلق باقی می مانند وپس از طی مسافت طولانی فرو می نشینند( علیجانی،۱۳۸۱:۴۷).
فراوانی وقوع گرد و غبار در یک منطقه علاوه بر شدت، سرعت باد و خشکی ذرات خاک، به اندازه و قطر ذرات نیز بستگی دارد. پوشش گیاهی و نوع آن نیز در شدت وقوع گرد و غبار نقش موثری ایفا می کند. تراکم و ساختار گیاهان، دو عامل کنترل کننده اساسی در وقوع و فراوانی طوفان های گرد و غباری می باشند(انگلستادلر،۲۰۰۱ ، ۲). عوامل متعدد طبیعی و انسانی، زمینه ساز بروز پدیده ریزگردها می شوند. از مهمترین علل و زمینه های گسترش پدیده ریزگردها رامی توان، به تغییر کاربری اراضی در کشورهایی که بیشترین منباء تولید گردوغبار هستند، عدم توفیق سیاست­های بیابان زدایی در این کشورها و تخریب جنگل­ها و اراضی کشاورزی و تالابی، وزش بادهای موسمی در فصل خشک، کاهش نزولات جوی، اثرات نامطلوب ناشی از جنگها بخصوص در ناحیه خاورمیانه بر اراضی جنگلی و تالابی ازجمله خشکاندن تالاب هورالعظیم و نیز قطع درختان نخل توسط عراق در خلال جنگ با ایران وکویت، خشکسالی و تأثیر سوء تغییرات اقلیم درمنطقه درکنار مدیریت ضعیف منابع آبی و رودخانه ای در این مناطق را نام برد. درمورد ریزگردها نیز تصاویر ماهواره ای نشانگر آن است که اساساٌ در قلمروهای بیابانی با همراه شدن طوفان این پدیده تشدید می شود. وجود صحراهای عظیم شمال عربستان،باتپه های ماسه ای وسیع و بیابان­های لخت و لم یزرع و بیابان­های رسی و کفه ای در جنوب عراق و شمال شرق کویت نشان دهنده وضعیت مستعد طبیعی برای ایجاد ریزگردها وانتشارآنها است(محمد پور، ۴۰،۱۳۹۰ ).
باد، رطوبت وریزگردها
هنگامی که طوفان گردوخاک اتفاق می افتد معمولاً میانگین سرعت باد ۶/۸ متر بر ثانیه ومیانگین رطوبت خاک ۹۳/۱۳ درصد بوده وهمچنین مقدار رطوبت خاک بیشتر تحت تاثیر سرعت باد بوده وبا افزایش سرعت باد رطوبت خاک کاهش می یابد. رطوبت خاک در روزهای بدون گردوغبار بسیار کمتر تحت تاثیر سرعت باد بوده ویا بعبارت دیگر با افزایش سرعت باد مقدار رطوبت خاک بسیار جزئی کاهش می یابد. با این توضیح که دراین روزها میانگین سرعت باد ۵ متر برثانیه بوده که تفاوت خیلی زیادی با سرعت باد در روزهای با طوفان گردوغبار نشان نمی دهند. ولی میانگین رطوبت خاک در این روزها ۵/۲۴ درصد بوده که مستقل از سرعت باد دراین روزها می باشد. با مقایسه بین تغییر مقدار رطوبت خاک وسرعت باد در روزهای با طوفان غبار وبدون غبار به این نکته می رسیم که رطوبت خاک نقش مهمی در کاهش طوفان های گردوغبار در مناطق تهی از پوشش گیاهی بازی می کند.(۱۲۹:Tegan et al .2004). رطوبت خاک می تواند بر پوشش گیاهی اثر بگذارد وپوشش گیاهی هم می تواند بر سرعت انتشار ذرات غبار به هوا تاثیر بگذارد. دریک زمین مرطوب احتمال انتشار ذرات غبار و وقوع طوفان های گردوغبار بسیار کمتر از سطح خشک است( Liu.2003:468). در روزهای طوفان گردوخاک، سرعت باد نوسان وموج بیشتری را نسبت به روزهای بدون غبار نشان می دهد ولی رطوبت خاک نوسان کمتری دارد. این موضوع به طور مؤثری بر سهم رطوبت خاک بر فعالیت های طوفان گردوخاک تاکید می کند. افزایش رطوبت خاک باعث افزایش کشش بین مولکول های آب وذرات خاک می شود وبه دنبال آن قدرت چسبندگی بین مولکول های آب وذرات خاک می شود وبه دنبال آن قدرت چسبندگی بین مولکول های آب وخاک بیشتر شده واین موضوع باعث کاهش انتشار ذرات خاک به هوا می شود(۲۰۰۲:۸۸. Hai ).
پوشش گیاهی وریزگردها
با افزایش مقدار رطوبت خاک، مقدار شاخص سبزینگی گیاه هم افزایش می یابد. همچنین پوشش گیاهی هم باعث جلوگیری از تبخیر از سطح خاک ومرطوب ماندن خاک می شود. این امر نشان دهنده این مطلب است که با افزایش مقدار رطوبت خاک تراکم پوشش گیاهی بیشتر شده وخود پوشش گیاهی به عنوان مانعی برای انتشار ذرات خاک به هوا عمل می کند. در نتیجه در شرایط یکسان در نواحی با پوشش گیاهی بالاتر امکان وقوع طوفان های گردوغبار بسیار کمتر است.
فرسایش وریزگردها
از جمله مهمترین عوامل تخریب خاک که زمینه را برای پدیده گردوغبار فراهم می نماید فرسایش خاک است که جنس خاک و پوشش گیاهی در میزان فرسایش خاک بسیار موثراست. فرسایش هم بصورت آبی وهم بصورت بادی موجت تخریب ساختار خاک می گردد. شدت فرسایش آبی بستگی به شیب زمین، وجود یا عدم وجود پوشش گیاهی، نوع پوشش گیاهی ، میزان بارندگی واز همه مهمتر نوع ذرات تشکیل دهنده خاک دارد. عواملی که زمیته رابرای ایجاد شرایط فرسایش بادی فراهم می سازند عبارتند از:خشکی، ریز وپراکنده بودن ذرات خاک، کمبود یافقدان پوشش گیاهی درسطح خاک، سطح نسبتا صاف خاک، سرعت زیاد باد و وجود اراضی نسبتا وسیع وباز ودریاچه های خشک.


فرم در حال بارگذاری ...

« فایل پایان نامه کارشناسی ارشد : تقسیم بندی مشتریان بر اساس تمایل به خرید کالای ...پایان نامه شناسایی ابعاد موثر در موفقیت نظام مدیریت ... »
 
مداحی های محرم